pondelok 13. septembra 2010

Najlepšie kuracie prsia



Tento recept som našiel na webe Jamieho Olivera, s komentárom, že keď si spravíte kuracie prsia jeden krát týmto spôsobom, tak už ich inak nebudete chcieť jesť.
A je to pravda. Ja som dlhý čas mäso nejedával, ale odvtedy čo ho jem som sa stretával s klasicky "na prírodno" pripraveným kuracím mäsom, v najhorších prípadoch nazvaným kurací steak. Bolo to samozrejme suché a nudné.
Toto je úplný opak. Mäso ostane štavnaté, chutí to ppč a príprava trvala dokopy asi 15 minút.

Na dve porcie potrebujeme:

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 4 plátky prosciutto crudo
  • parmezán
  • vetvička rozmarínu
  • citrónová kôra
  • soľ a korenie
Príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Kuracie mäso budeme opekať na panvici na troche olivového oleja max. 4 minúty z každej strany. Tento krátky čas nedovolí, aby sa mäso vysušilo. Aby neostalo vnútri surové, mäso zľahka naklepte tak, aby ste dosiahli rovnakú hrúbku po celej ploche cca 1cm. Neprežente to ale, nechceme tenký priesvitný plátok.

Položte plátok mäsa na potravinovú fóliu, osoľte, posypte posekaným rozmarínom a čiernym korením. Na to všetko nastrúhajte parmezán. Na vrstvu syra nastrúhajte štipku citrónovej kôry. Fakt len trošku, spraví to parádnu chuť. Na záver celý plátok mäsa prekryte dvoma plátkami prosciutta.

Mäso je ready, rozpáľte panvicu s trochou oliv. oleja. Dajte ho tam fakt iba trošku. Plátok si položte aj s potravinovou fóliou na dlaň a keď je panvica pripravená, tak to tam proste hoďte tou stranou s prosciuttom. Jak to tam padne, tak je dobre. Stiahnite oheň pod panvicou na stredný výkon a čakajte 4 minúty. Zatiaľ druhú stranu osoľte a posypte trochou č. korenia. Po pár minútach, je vidno že sa prosciutto opieklo, je čas ho otočiť. Opekajte ďaľšie 4 minúty a je to hotové.

Mäso šikmo rozrežte, položte na tanier a pokvapkajte oliváčom.
Budete prekvapení.

1 komentár: