piatok 27. augusta 2010

Bruschetta s paradajkou


Bruschetta je typické talianske predjedlo, alebo raňajky. Je to vlastne hrianka, pripravená na grile, jemne potretá cesnakom s rôznymi druhmi toppingu. Tu je recept na tradičnú bruschettu s paradajkou a bazalkou.

Na dve bruschetty potrebujeme:

  • biely chlieb, alebo taliansku bagetu, aspoň 2 dni starú, 2 krajce
  • 3 Paradajky
  • hrsť bazalky
  • panenský olivový olej
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Paradajky nakrájame na štvrtinky a vytlačíme z nich všetku šťavu a semienka, musí nám ostať len dužina. Posekáme ich na malé kúsky a dáme do misky. Bazalku nasekáme na drobno a pridáme k paradajkám. Pridáme mleté čierne korenie. Určite nedávajte soľ, paradajky by pustili veľa vody a to nechceme. Soľ pridáme úplne na záver, tesne pred podávaním.
Do misky s paradajkami, bazalkou a čiernym korením pridáme olivový olej. Aspoň 4 lyžice, nebojte sa ho.


Všetko zmiešame a odložíme bokom. Na grile, alebo grilovacej panvici na sucho opražíme chlieb. Použite starý chlieb, budete prekvapení, aké je to dobré. Opečený chlieb zľahka 1-2 krát potrieme cesnakom.
Osolíme paradajkovú zmes a dáme ju na ešte teplú bruschettu.

Enjoy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára